Wij willen u graag een aangenaam verblijf aanbieden.   Nuttige informatie

         
 
Gratis cursus cava- en wijnproeven: Deze wordt gegevens in het Engels door een oenoloog iedere maandag op het terras van het restaurant.
Wij kiezen voor een duurzame wereld en alle elektriciteit die de camping gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare en groene energiebronnen.

NUTTIGE INFORMATIE 2020

Plattegrond van de camping    Nuttige informatie afdrukken  

GRATIS transport alle dagen ★ ★ ★ ★ ★

Ontspan en geniet, rijd niet zelf tijdens uw vakantie, onze chauffeurs brengen u overal naar toe!!

Om de kwaliteit van uw vakantie te verbeteren en welbevinden en amusement te garanderen, stellen wij u de GRATIS bus van Camping Barcelona ter beschikking, die u iedere dag naar onze Beach Club en naar de stranden brengt en ook naar het treinstation, de haven, het duikcentrum, het verwarmde zwembad met SPA en sportzone, en naar het centrum van de stad waar u de markten, de restaurants en het winkelcentrum kunt vinden en een bezoek kunt brengen aan het cultureel erfgoed en de historische monumenten.

Vervoer naar Barcelona

Privé bus: Elke dag bieden we 4 busdiensten naar Plaça Cata-lunya: het centrum van Barcelona. Vergeet niet dat de bus goedkoper is dan met de trein (2,90 € voor een enkele rit). Zie hier de dienstregeling van de camping.

Trein: Om de 10 minuten gaat er een trein van 06:00 tot 23:59 uur. Onze gratis bus brengt u naar het treinstation van Mataró. Zie hier de dienstregeling van de trein.

Nachtbus: Elke nacht (1 keer per uur), vanaf 00:00 tot 05:00 uur rijdt er een nachtbus van Barcelona naar Mataró. De bushalte bevindt zich in het centrum van Barcelona (Passeig de Gracia, 6 – vlakbij Plaça Catalunya). En in Mataró stopt deze bij de ingang van de camping. Zie hier de dienstregeling van de nachtbus.

Het GRATIS vervoer naar Mataró gaat elke dag vanaf 9:30 uur ‘s morgens tot 23:45 uur ‘s avonds.

Receptie: een team bestaande uit verschillende nationaliteiten, dynamisch, kosmopolitisch en professioneel, verwelkomt u en staat u in uw eigen taal vriendelijk te woord om u alle informatie te verstrekken die u nodig heeft.

Geopend van 8.00 tot 23:00 uur.

Restaurant: een eetzaal binnen en twee terrassen, een over-dekt terras en een buitenterras, beide met uitzicht op zee. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart met mediterrane gerechten, tapas, paellas, pastas, pizzas, meeneemgerechten, wijnen en cavas. U kunt er ook ontbijten of half- en volpension bestellen. In de bar kunt u uit 40 internationale soorten bier kiezen en er is een uitstekende en gevarieerde kaart met cocktails en gin-tonics Premium. In juli en augustus wordt er tijdens het avondeten een show gegeven.

Alle dagen geopend: openingstijd 8:00 uur, sluitingstijd tussen

22:00 uur ’s avonds en 2:00 uur ‘s ochtends.

Supermarkt: deze beschikt over alle producten om in de voedingsbehoeften van een kampeerder tijdens zijn verblijf op de camping te voorzien. Er is de hele dag door brood en bakkers-waarde beschikbaar. Er is verse melk. Verse vis wordt dagelijks op bestelling geserveerd.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 15:00 uur en van 17:00 tot 21:00 uur.

Zwembad: wij bieden u een geweldig zwembad van 25 meter met een prachtig uitzicht op zee en verschillende diepten. Er is een badmeester en er zijn gratis ligstoelen.

Gedurende het hele seizoen geopend, openingstijden:

Van 01 t/m 31 maart, van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Van 1 t/m 25 april, van 10.30 uur tot 18.30 uur.

Van 26 april t/m 6 juli, van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Van 07 juli t/m 25 augustus, van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Van 26 augustus t/m 27 september, van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Van 28 september t/m 18 oktober, van 10.30 uur tot 18.30 uur.

Van 19 t/m 31 oktober, van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Bar van het zwembaden en chill-out zone. IJssalon en cocktailbar: de bar is gelegen aan het zwembad, met een verkwikkend uitzicht op zee en sfeervolle chill-out muziek. Ze beschikt over een originele kaart met cocktails, wijnkaart, ijs en banket van uitstekende kwaliteit op ambachtelijke wijze bereid om van uw zoete momenten te genieten. U kunt er ook pizza’s broodjes en salades eten. Als u wilt eten of languit iets wilt drinken terwijl u van de zeebries en de muziek geniet, de ligstoelen en –bedden zijn gratis.

Geopend van 1 juni tot 20 september, van 11.00 tot 21.00 uur.

Picknickplaats: deze ligt naast de bar bij het zwembad en is voorzien van grote houten tafels onder de schaduw van grote bomen. U kunt van deze ruimte gebruik maken zonder dat u iets in de bar hoeft te nuttigen.

Toegangscontrole: de camping beschikt over een toegangscon-trole middels een kentekenherkenningssysteem dat het kenteken van de wagen leest. Stop de wagen bij het stopbord voor de slagboom waarna de slagboom door het systeem automatisch geopend wordt. Als het systeem uw kenteken niet heeft gelezen, rijd 3 meter terug en zet de auto op-nieuw stil op de STOP die op de weg is geverfd. Als bij de tweede poging de boom niet opengaat, wendt u zich dan tot de receptie.

Gemotoriseerd verkeer: niet toegestaan van 24:00 tot 7:00 uur. Als u na 24:00 uur vertrekt of aankomt, kunt u uw auto op de gratis parkeerplaats bij de ingang van de camping parkeren. De parkeerplaats is ook van een kentekenherkenningssysteem voorzien. Dagelijks de hele dag geopend. Toegestane maximum-snelheid op het kampeerterrein: 10 km/u.

Nachtrust: tussen 23:00 en 8:00.

GRATIS WIFI: Network “Camping Barcelona”.

Paswoord: barcelona

Dierenpark: hier vindt u verschillende soorten dieren die in semi-vrijheid leven: ezels, schapen, geiten, eenden, konijnen en kippen die er vreedzaam samenleven. U kunt het park in het seizoen de elke dag bezoeken.

Ecologisch fruit- en groentewinkeltje: Verkoop van ecologische produkten bij de boer, op nog geen 500m afstand van de cam-ping, de eerste weg links na de uitgang van de camping (richting Llavaneres).

Open van maandag t/m zaterdag, van 9.00u tot 14.00u en van 16.00u tot 20.00u. Zondags gesloten.

Beach Club van Camping Barcelona: Vrij direct aan zee gelegen en op slechts 30 meter van het water bevindt zich het ontmoetingspunt van de vrienden van Camping Barcelona. Ze beschikken over een uitstekende kaart met mediterrane gerech-ten, aperitiefjes en tapas om te proeven en te delen.

De avonden zijn om te genieten van de muziek met de traditio-nele mixdrankjes. Er zijn discoavonden met DJs, livemuziek en voorstellingen. Het artistieke programma kunt u opvragen bij de receptie.

Geopend vanaf begin mei tot half september, van 10 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s nachts in juli en augustus en de rest van het seizoen van 10 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s nachts.

Lasal Varador is het restaurant van Camping Barcelona, gelegen aan zee langs de strandboulevard en is het hele seizoen geopend. Het biedt een echte mediterrane keuken met als specialiteiten tapa’s, paella’s en cocktails onder begeleiding van goede muziek. Keuken op basis van ecologische, verse en kwaliteitsproducten uit de nabije omstreken, met respect voor de smaak en de natuurlijke eigenschappen van de voedingsmid-delen. De dichtstbijzijnde halte van Lasal Varador is het treinsta-tion. U moet de voetgangerstunnel nemen op 100 meter van het station richting camping en dan ziet u het restaurant al liggen.

Iedere dag geopend vanaf begin juni tot half september van

09.45 tot 1.30 uur in de ochtend. Keuken geopend van 13.00 tot

16.30 uur en van 20.00 tot 24.00 uur.

Er is een beperkte kaart van 16.30 tot 20.00 uur. De rest van het seizoen geopend van woensdag t/m zondag van 09.45 tot 17.30 uur.

Duikclub van Camping Barcelona: deze bevindt zich in de haven en organiseert boottochten om aan de kust van Barcelona-Maresme te duiken en te varen, L’Alguer del Berruguell, een zeereservaat van 700 hectare met Posidonia oceanica, te bezoeken en de explosie van leven in de verzonken gefos-siliseerde stranden tegenover de camping, met een ouder-dom van meer dan 7.000 jaar (hiervoor hoeft u niet over een brevet te beschikken).

Er worden boottochten om de kust te bezichtigen georgani-seerd iedere week van maart tot november. Kaartje: 16 € per persoon. Reserveren bij de receptie.

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 13:30 uur en van 17:00 tot 20:30 uur. Zaterdag van 8:30 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:30 uur. Zondag van 8:30 tot 14:00 uur. Maandag gesloten.

Strand van Mataró: dit is een ideale natuurlijke omgeving om hier met het hele gezin van te genieten. De restaurants, strand-tentjes en charme geven dit strand een geheel eigen karakter dat uniek is voor de kust van Barcelona.

Toegang tot de zee op 100 meter in een rotsachtige zone die niet geschikt is om te zwemmen maar wel om te snorkelen of te duiken. Om te zwemmen dient u naar de zandstranden te gaan, met name als u met kinderen gaat. De stranden van Mataró zijn te onderscheiden door het ‘Q’-label dat de toeristische kwaliteit aangeeft.

Vervoer naar het strand van Mataró, Beach Club en Diving Club:

GRATIS pendeldienst: iedere dag.

Te voet: er loopt een pad langs de zee. Ca. 20 minuten lopen.

Animatie: Zie het activiteitenprogramma.

Van de animatie voor volwassenen kunt u het hele seizoen genie-ten hoewel er in de zomer meer activiteiten dan in het laagsei-zoen worden aangeboden. Kinderanimatie wordt in de maanden juli en augustus aangeboden.

Uitgaan: op de stranden van Mataró vindt u meerdere standbars met muziek die in het zomerseizoen elke dag tot 3:00 uur ‘s nachts geopend zijn. U kunt hierna terecht in de discotheken van de stad of, als u hier de voorkeur aan geeft, het nachtleven van Barcelona ontdekken. Als u het nachtleven van Barcelona wilt verkennen, ons online het kaartje BARCELONA NIGHT CARD kopen, waarmee u GRATIS toegang krijgt bij de meest bekende discotheken van de stad. Openbaar vervoer met de nachtbus N-82. Vertrek ‘s nachts vanaf de camping in Mataró en Barcelona ieder uur.

Verwarmd zwembad met SPA- en sportzone in het cen-trum DIR: Beschikt over twee verwarmde zwembaden van 25 en 10 meter met bubbelbadbedden en -stoelen, therapeutische waterstralen variërend van druk, jacuzzi’s, Schotse en wisseldou-ches, stoombaden, sauna, massageservice en een crèche waar voor uw kinderen wordt gezorgd terwijl u aan uw conditie werkt. Er is ook een zonneterras, schoonheidscentrum, kapsalon en massages.

Open van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 23:00 uur, zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur, zondag van 10:.00 tot 14:00 uur. Speciaal tarief voor onze gasten: € 4,50 per persoon. Reserveren bij de receptie. Hieronder valt het gebruik van alle voorzieningen en activiteiten. Vergeet niet een badmuts mee te nemen , gezien deze verplicht is. U kunt er ook een kopen bij de receptie voor € 1,80.

Speeltuin: gelegen naast het zwembad. Geschikt voor kinderen tot 11 jaar.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 23:00 uur.

Sanitaire voorzieningen: moderne sanitaire blokken met warm water 24 uur per dag die voortdurend worden schoongemaakt. Complete baden voor gehandicapten en ook voor baby’s. Een gespecialiseerd en milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf is belast met de schoonmaak van de voorzieningen. Het bedrijf is in bezit van het ISO 9001:2000-kwaliteitsbeheercertificaat.

Wasserette: De machines werken met munten en er is een wis-selautomaat. Prijs: € 4,-. Als u geen wasmiddel of wasverzachter hebben, kunt u eenheidsdoses in de supermarkt voor € 0,75 kopen. Als u een strijkijzer nodig heeft, kunt u dit bij de receptie lenen.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 22:00 uur.

Servicestation voor campers: elke kampeerzone beschikt over een servicestation voor campers. Zie plattegrond van de cam-ping.

Chemisch toilet: er zijn 6 stortplaatsen om het toilet te legen.

Zie plattegrond van de camping.

Wateraansluiting en -afvoer op de standplaats: te gebruiken uitsluitend voor aansluiting op caravans en campers middels slangen. De waterafvoer wordt gebruikt voor de afvoer van grijs water m.u.v. het chemisch toilet; om dit te legen dient u zich te wenden tot het servicestation voor campers of de dichtstbijzijnde stortplaats. Bedankt.

Huisdieren GRATIS (PetFriendly): Camping Barcelona is een ruimte voor personen die hun leven met huisdieren delen, die ze mee op reis nemen of van plan zijn dit te doen. U kunt uw huisdier op de camping overal mee naar toe nemen, op het terras van het restaurant, in de bar van het zwembad en ook in de gratis bus zodat u altijd samen van uw vakantie kunt genieten. We beschikken over een bad met warm water speciaal voor uw huisdier (achter het centrale sanitaire blok –zie plattegrond-) en bij de receptie kunt u gratis zakken krijgen om de uitwerpselen in te doen. In de toeristische bus van Barcelona mogen honden alléén in een hondendrager mee. Als u een huisdier wilt adop-teren, de camping neemt de kosten voor de adoptie voor haar rekening. Heel vriendelijk bedankt.

Boeken wisselen: Beschikbaar in verschillende talen in het restaurant.

Gratis opladen van batterijen: Laad de batterij van uw camera, computer, en andere apparaten op bij de receptie. Beschikbaar 24/24 uur.

Kluizen: Beschikbaar bij de receptie voor 1.50€ per dag. Voor de aanbetaling dient U een identiteitsbewijs of credietcardnum-mer in te leveren. In geval van verlies van de sleutel, krijgt U een boete van 20€.

Post: Dagelijks ophaal service. U kunt de brievenbus, ansicht-kaarten en postzegels bij de receptie vinden.

Autowassen: Gelegen naast de receptie. Gratis dienst.

Diepvriezers: Beschikbaar achter de receptie. Plaats alstublieft geen glas of waardevolle objecten in de vriezers. Beschikbaar 24/24 uur.

Verhuur van koelkasten: Voeg deze dienst toe aan uw reserve-ring of vraag ernaar bij de receptie. Voor 6,90€ per dag.

Gratis uitleen service van tafels, stoelen en barbecues: Beschikbaar achter de carwash. Brengt U alstublieft het materieel terug in dezelfde staat als U ze uitgeleend heeft gekregen.

Gratis föhn: Beschikbaar bij de receptie. Voor het uitlenen van de föhn dient U een identiteistbewijs of credietcardnummer in te leveren.

Huisvuil: scheid het huisvuil en gooi het in de containers weg die bij buiten staan (glas, papier, plastic en restafval). Gooi geen plastic of ander vast afval, zoals tampons, maandverband of oorstaafjes, in de wc, omdat dit de waterzui-vering bemoeilijkt.

Energie: wij kiezen voor een duurzame wereld en alle elektrici-teit die de camping gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare en groene energiebronnen.

Parkeerzones: er zijn 3 parkeerzones op de camping. U kunt hier uw auto gratis parkeren om over meer plaats op uw stand-plaats te beschikken.

Parkeerplaats service: Wij bieden een parkeerplaats voor ka-ravanen en kampers tot 9m lan: 10 eur/dag. Vanaf 10 juli tot 23 augustus 20 eur/dag. Geen elektrische aansluiting.Als U stroom nodig hebt, boek dan a.u.b een normal plaats.

Help ons om te verbeteren: Schrijft u een email naar de camping directeur met uw opmerkingen en suggesties naar: director@campingbarcelona.com

Alle personeelsleden op de camping dragen een naamplaatje, geef de naam van de persoon aan die u geholpen heeft, als u dit van belang acht, want dit is voor ons erg nuttig om onze dienst-verlening te verbeteren en het werk van ons team te beoordelen. Het restaurant en de supermarkt worden door een extern bedrijf beheerd , en wij vragen u ook uw mening hierover te geven. Met vriendelijke dank.

WAAR NAAR TOE?

Barcelona: is een mediterrane stad, kosmopolitisch en modern, internationaal bekend als inspiratiebron voor kunstenaars met een scala aan mogelijkheden op socio-cultureel gebied en de stad draagt natuurlijk het persoonlijke stempel van de geniale architect Gaudí. Op het Plaza de Cataluña vindt u het toeristen-bureau en de toeristenbus (Bus Turístico) van Barcelona. Dit is een zeer geschikt vervoersmiddel en een aanrader vanwege de uitstekende vervoersservice. Het beschikt over een groot park met autobussen met een open dak en audiogids die u begeleiden naar de mooiste en toeristisch meest interessante plekjes (het is geen georganiseerde reis en ieder kan er op eigen gelegenheid in meerijden). Het wordt aangeraden, 6-7 dagen uit te trekken om de hele stad te bezoeken. Wij bevelen het 2-daagse ticket aan. U kunt dit bij de receptie kopen.

Mataró: is de hoofdstad van de Costa de Barcelona – Maresme (125.000 inwoners). Het is een stad aan de Middellandse Zee met prachtige stranden en eenwaardevol zeefront. De stad werd gesticht door de Romeinen en er is een routeuitgezet met gratis audiogids om het bouwkundige en archeologische erfgoedvan de stad te leren kennen. Om deze route te volgen dient u zich tot het toeristenbureau in het centrum van de stad te wenden.

Stadscentrum: hier vindt u het winkelcentrum, kledingszaken en schoenenwinkels, banken, restaurants, markten en, in het oude stadshuis, het toeristenbureau.

Markt op het ‘Plaça GRAN’: dit is de meest kleurrijke markt van de stad met zowel vaste als losse kramen. Hier vindt u het beste fruit en groente van Mataro, er worden ecologische pro-ducten aangeboden en er zijn kramen gespecialiseerd in biolo-gisch vlees, gedroogde vruchten en noten, enz. De markt wordt gehouden op het plein ‘la Plaça Gran’ in het oude stadscentrum achter het gemeentehuis. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 14:00 uur en van 17:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 8:00 tot 14:00 uur.

Markt op het ‘Plaça CUBA’: een markt met voornamelijk levensmiddelen. Het gebouw werd in 1936 en is ontworpen door de architect Lluís Gallifa. Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00 tot 14:30 uur, vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 8:00 tot 13:30 uur. Ook is er een buiten-markt met kramen met huishoudelijke artikelen en textiel iedere donderdag van 8:00 tot 14:00 uur. Deze ligt vlak bij het centrum van de stad.

Winkelcentrum MATARÓ PARC: bioscoopzalen, winkels, bowlingbaan en i restaurants.

De zeeboulevard: deze is 3 kilometer lang en ideaal voor een wandeling of fietstochtje langs de zee. Er is een ruim aanbod met strandtentjes en restaurants met muziek of avondoptredens, speeltuin, sportzones, banken, bomenzones met lekkere schaduw en mooie groenvoorzieningen.

De fabriekshal van Gaudí: dit is een van de eerste projecten van Antoni Gaudí, gebouwd in 1883, en kenmerkt zich door de

13 parabolische bogen, gemaakt van houten delen die met ijze-ren spijkers aan elkaar bevestigd zijn, om het dak te ondersteu-nen. Er is een tentoonstelling van hedendaagse kunst van Catalonië in ondergebracht. Het bevindt zich op 200 m afstand van het treinstation van Mataró. Zie plattegrond.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur, zondag van 11:00 tot 14:00 uur. Gratis entree.

Castellers (menselijke torens): Ontdek één van de meest beroemde en indrukwekkende tradities van Catalo-nië: menselijke torens! De plaatselijke groep “colla Capgrossos de Mataró” oefent elke dinsdag en vrijdag (be-halve op feestdagen). Van 20.00h tot 21.00h trainen alleen de kinderen en van 21.00h tot 23.00h oefent de hele groep. De toegang tot het oefenlokaal is gratis en u kunt iets drinken in de bar terwijl u de training aanschouwt. Vanaf eind juli tot eind augustus zijn er geen trainingen vanwege de zomervakantie.

Bosc Vertical: ontdek de ervaring om tussen de takken van bomen op grote hoogte te bewegen. Beleef de sensaties, voel de adrenaline en geniet van een zinderende spanning. Tokkelbanen, bruggen, lianen, netten... Er zijn parcouren geschikt voor iedere leeftijd. Meer informatie bij de receptie.

Roca Village: het is het grootste outlet-centrum van Europa en biedt de klant de gelegenheid om producten uit collecties uit vorige seizoenen te kopen van merken met grote nationale en internationale faam tegen aantrekkelijke prijzen.

Tickets Barcelona

Wij adviseren u om de tickets minstens een dag van te voren te kopen.

Wanneer u bij de receptie de tickets koopt, reserveren wij ook automatisch de bus tickets voor de zelfde dag. De bus zal op het uur van uw bezoek of uw reservatie worden aangepast.

BUS TURISTIC:

Verken Barcelona door op- en uit te stappen met de dubbeldekker bus van de Barcelona Bus Turístic, die je op een comfortabele manier naar de meest attractieve en interessante plekken van Barcelona brengt. Met een kaartje voor de toeristische bus kunt u zoveel keren op-en uitstappen als u wilt! Vanuit Camping

Barcelona bevelen wij de toeristische bus aan als enige transport om Barcelona te bezichtigen.

DE SAGRADA FAMILIA VAN GAUDÌ: De Sagrada Familia is het belangrijkste architectonische werk van Gaudí en is het symbool van de originele en gewaagde architectonische stroming van het mo-dernisme dat natuurvormen in de archi-tectuur wil incorporeren. Voor de Sagrada Familia bieden we u een gevarieerd aan-bod aan van entreebewijzen. We hebben veel aanvragen voor de tickets, waardoor wij u aanraden om op tijd een reserve-ring bij ons te maken. Wij kopen uw tickets op de officiële website, wij vragen 1,75€ voor de service kosten.

De tickets van Sagrada Familia worden niet vergoed.

HET PARC GÜELL VAN GAUDÌ: Dit park staat op de lijst van de Werelder-fgoed van Unesco. Van hieruit heeft u een geweldig uitzicht over heel Barcelona. We kopen uw tickets op de officiële website, wij vragen 0,50€ voor de service kosten.

De tickets van Parc Güell worden niet vergoed.

CASA BATLLÓ: Casa Batlló is één van de belangrijkste meesterwerken van Antoni Gaudí. Het is een architectonisch pronkstuk en is een belangrijke referentie voor de modernis-tische stroming. Gelegen in de Passeig de Gràcia, valt dit gebouw vooral op door zijn vormen en kleuren. De Casa Battló is door de UNESCO als monument voor de Werelderfgoed verklaard.

LA PEDRERA – CASA MILÀ: We raden u een bezoek aan aan het huis van Casa Milà, beter bekend als de Pedre-ra, het laatste residentiële huis van de grote architect Antoni Gaudí. Deze is ook door de UNESCO als Monument voor de Werelderfgoedlijst verklaard en is één van de belangrijkste erfenissen die hij heeft nagelaten in Barcelona. De Casa Milà is één van de meest opvallende gebouwen van de 20e eeuw en is een bezoek meer dan waard.

G EXPERIÈNCIA: GAUDÍ EN 4D: Verdiep je in de creatieve geest van de genie van de modernistische architec-tuur Antoni Gaudí met behulp van de interactieve 4D technologie. Kom naar de G Experience van Barcelona en je kan de werken van de meester van het Cata-laanse modernisme, Antoni Gaudí, met eigen en andere ogen zien.

ARTICKET BARCELONA: Met dit Articket Barcelona kunt u de beste musea van Barcelona be-zichtigen: ontdek de werken van de genieën van de kunst van de 20e eeuw en ga 1000 jaar terug in de creativiteit. Alle kunstwerken van Barcelona liggen in handbereik met een enkel entreebewijs, dat een grote besparing levert in vergelijking met het kopen van aparte kaartjes voor elke museum. Het entreebewijs is geldig voor het bezoeken van het Picasso Museum (van tevoren reserveren), de Fundació Joan Miró, het Museu Nacional d’Art de Catalunya, het CCCB, de Fundació Antoni Tàpies en het MACBA.

ARQUEOTICKET: Reis naar het verleden van de mensheid en u begrijpt het heden beter. U zult geen spijt krijgen van dit ticket. Het Arqueotic-ket is een combi-ticket waarmee u toe-gang krijgt tot vier fantastische archeo-logische collecties in Barcelona. Het entreebewijs is geldig voor een bezoek aan het archeologisch museum van Catalonië, het Egyptisch museum van Barcelona, het MUHBA-Historisch museum van Barcelona en het Born Centre de Cultura i Memòria.

HOLA BARCELONA: Dit is het openbaar vervoerbewijs voor het onbeperkt reizen voor 48, 72, 96 of 120 uur, waarmee u vrij kunt reizen met de metro, bus, tram door de hele stad. Wij bieden het ticket HOLA BARCELONA aan, maar wij bevelen u aan om vanwege veiligheidsredenen beter met de toeristische bus te reizen. In de toeristische bus zult u bijna nooit een dief aantreffen, terwijl het openbaar vervoer onveiliger is in dat opzicht. Let vooral op uw persoonlijke bezittingen als u met het openbaar vervoer reist, zakkenrollers kunnen op de loer liggen.

BARCELONA CARD: Ontdek de vele culturele activiteiten en uitgaansmogelijkheden in Barcelona, gratis of met korting, met de Barce-lona Card. Met deze kaart kunt u met de trein naar het vliegveld gaan, onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad en biedt daarnaast vrij toegang voor bepaalde musea in de stad en biedt meer dan 85 kortingen aan op entree-bewijzen. Het geeft gratis toegang tot het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), het Fundació Antonio Tàpies, het Fundació Joan Miró, het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), het Museu Nacional d’Art de Catalunya, het Picasso museum (van tevoren reserveren), het Born Centre Cultural, het MUHBA El Call, het MUHBA Plaça del Rei, het MUHBA Refugi 307, het MUHBA Via Sepulcral del Món, het Museu del Disseny, het Museu Etnolò-gic, het Museu Frederic Marès, het Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, het CaixaForum, de CosmoCaixa, de botanische tuin van Barcelona, het Museu


AQUARIUM: Ontdek de submariene fauna van de Mid-dellandse Zee en geniet van het grootste Oceanarium van Europa! Loop via de permanente exposities van meer dan 35 aquaria door de meer dan 80 meter lange tunnel onder water, waarvandaan u vrij uitzicht hebt op zwemmende haaien. U kunt ook met de haaien zwemmen! Breng een bezoek aan het Aquarium van Barcelona!

ZOO: Als u van de natuur en dieren houd, dan nodigen we u uit om ze van dichtbij te bewonderen, en zien hoe ze leven in een omgeving die de natuurlijke habitats van elk dierensoort nabootst. Leer hoe be-dreigde diersoorten worden beschermd en vele andere dingen.

TABLAO FLAMENCO CORDOBÉS: De beste Flamenco show van Barcelona! U kunt kiezen om alleen naar de show te gaan of naar een show met diner.

Blau, het Museu de la Música, het Museu del Moder-nisme Català, het Museu del Moder-nisme Català, het Museu Egipci de

Barcelona, het Olympisch en Sport Museum en het mu-seum Joan Antoni Samaranch.

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ: Gelegen in het Montjuïc park, de stichting, vrucht van de vriendschap tussen de architect Josep Lluís Sert en Joan Miró, combineert kunst, architectuur en lands-chap.Het is één van de meest complete collecties wereldwijd van de kunstenaar, en neemt u mee door de verschillende stadia van zijn artistieke levensloop, waarin verscheidene technieken tentoonstelt worden die hem tot een van de meest beïnvloedbare artiesten heeft gemaakt van de vorige eeuw.

Senior tickets alleen aan het loket.

FC BARCELONA: Toegangsbewijs voor het stadium Camp Nou en het museum van de voetbalclub Barcelona waar alle trofeeën zijn uitges-tald en waar de beste herinneringen uit de voetbalhistorie van de club worden opgehaald.

De tickets van FC Barcelona worden niet vergoed.

FLAMENCO CITY HALL: Geniet van een flamenco show in het historische gemeentehuis van Barcelona. Een zeer apart decor voor een spektakel dat vol is van kunst, gevoel en passie. Bent u klaar voor de magie van de fla-menco?

BARCELONA WALKING TOURS MODERNISME: Mocht u de belangrijkste artistieke stro-ming van de eind van de 19e en begin van de 20e eeuw willen leren kennen, het Catalaanse modernisme oftewel de ¨art nouveau¨, dan is deze toer een per-fecte inleiding voor het ontdekken van de context waarin de verschillende exponenten van deze stroming zijn ontstaan en het prestige dat ze door hun werken hebben verkregen. U kunt van heel dichtbij, en door de blik van een expert, de werken van bekende en beroemde architecten, zoals Gaudí, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch bewonderen.

Beschikbaar in Catalaans, Spaans, Engels en Frans.

BARCELONA WALKING TOURS PICASSO: Als u belangstelling heeft voor het leven en werk van Picasso, dan kunt u niet de rondleiding met een gids missen, die we aanbieden voor de meest emblematische plekken van Barcelona, waar de schilder in de jaren van zijn jeugd leefde en voor het museum dat de belangrijkste collec-tie van zijn vormingsjaren tentoonstelt.

Beschikbaar in Engels en Frans.

LA CASA AMATLLER: In het centrum van de stad bevindt zich Casa Amatller, werk van de ar-chitect Puig i Cadafalch, gelegen naast het huis Casa Batlló van Gaudí en het huis Casa Lleó Morera van de architect Domè-nech i Muntane. Tezamen vormen zij het beroemde huizenblok «Manzana de la Discordia». Ontdek waarom dit blok werd gebouwd en herleef de sfeer van de oude modernistische en Catalaanse bour-geoisie van Barcelona!

MIRADOR DE COLÓN: Aan het begin van de Rambla van Bar-celona, dichtbij de zee, vindt u het uit-kijkpunt van Columbus, de Mirador de Colom. Geïnaugureerd in het jaar 1888 als deel van de Wereldtentoonstelling, kunt u in de pilaar de lift nemen naar het op 60 m hoge uitzichtpunt, waarvandaan u een fantastisch uitzicht heeft over de stad en de haven.

POBLE ESPANYOL: Gun uzelf een aangename en rustige wan-deling door de straten en pleinen van het ´Poble Espanyol´, bekijk haar gebouwen en collecties van moderne kunst, bewon-der de prestaties van de ambachtslieden die ter plekke te werk gaan, en mis vooral niet de audiovisuele installaties. Geniet van uw ervaring!

BARCELONA MET GOCAR: Vind u het leuk om Barcelona op drie wielen te verkennen? We nodigen u uit om een route te maken met deze vrien-delijke, open auto’s, die met behulp van een ingebouwde GPS op elk punt van uw route commentaar geeft over de bezien-swaardigheden om u heen en die vele anecdotes over de stad weergeft. Het is geen ruimtewagen, het is een GoCar!

Audiogids niet beschikbaar in Nederlands

TELEFERICO DE MONTJUIC: Neem de kabelbaan naar Montjuic! En geniet van de geweldige uitzichten vanaf het kasteel over de stad en de zee. De kabelbaan heeft nieuwe cabines, waarin 8 mensen comfortabel plaats kunnen nemen en het een ideaal uitje is voor families die willen genieten van deze groene long in Barcelona.

PALAU DE LA MÚSICA: We nodigen u uit om het concertge-bouw, het beroemde ¨muziekpaleis¨ van Barcelona te bezoeken. Het is de enige concertzaal van de wereld dat als beschermd erfgoed vermeld staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het muziekgebouw is ontworpen door de ar-chitect Domènech i Montaner en is gefinancierd door particuliere giften. Het is de zetel van het belangrijke Catalaanse koor ¨Orfeo Catalਠen is een pronkstuk van de architectonische en muzikale erfgoed van Barcelona.

Senior en studenten tickets alleen aan het loket.

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Frans en Spaans)

GOLONDRINAS: De golondrina, een gemotoriseerde excursieboot. Hiermee kunt u een kleine tocht langs de kust van Barcelona maken, zodat u deze beter kunt leren kennen. Ontspan met een glas wijn en geniet van het landschap aan boord van ‘Las Golon-drinas’.

TIBIDABO: Ga omhoog naar het pretpark van de Tibidabo. Treedt toe tot de meest emble-matische attracties van het pretpark en beleef een onvergetelijke dag door u te laten verleiden tot de magie van de Tibi-dabo met één van de beste uitzichten over Barcelona.

LICEO: Het Operagebouw Liceu van Barcelona, dat centraal gelegen is aan de Rambla, is altijd een kruispunt geweest van artis-tieke, sociale en politieke uitingen van de burgers van Barcelona, dat in de loop van de jaren en ondanks vele moeilijke periodes in hun geschiedenis steeds meer roem en pracht heeft verkregen. We nodigen u uit om haar bijzondere geschiedenis te verkennen!

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels en Spaans)

MODERNISTISCHE SANT PAU COMPLEX: Het indrukwekkende modernistische complex, verklaard als Patrimonisch Wereld Erfgoed en ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, gebouwd tussen 1902 en 1930, heeft 80 jaar lang als zie-kenhuis gedient. U kunt de tuinen bezoe-ken, de verschillende paveljoenen door tunnels met elkaar verbonden en de permanenten exposities over de geschie-denis van geneeskunde en over het leven en werk van Domènech i Montaner.

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Duits en Spaans)

MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA: Het museum, gebouwd tijdens de We-reldtentoonstelling in 1929, voorziet een van meest uitgebreide kunst collecties van over de laatste duizend jaar. Een reis vanaf de romeinse muur beschilderingen tot en met de catalaanse avantgarde. Vergeet niet een bezoek aan het terras te brengen om van het prachtige uitzicht te genieten.

Audiogids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Frans en Spaans)

MUSEU DE LA MÚSICA DE BARCELONA: Het muziek museum van Barcelona biedt u een mooie reis door de geschiedenis van verschillende muziek genres, pe-riodes en culturen.

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA: Loop door 2000 jaar geschiedenis en zie de ontwikkeling van de stad en zijn burgers. Het geschiedkundig museum van Barcelona is een dynamisch museum dat telkens veranderd en welke inhoud u beter kunt begrijpen als u ook de andere zetels van Museo de Historia van Barcelona(MUHBA) bezoekt.

Senior tickets alleen aan het loket

LA GALERIA DE LAS ILUSIONES: Voel jezelf hoofdpersoon van de meest grappige schilderijen van de Galerij der Illusies. Deze galerij is de eerste dat besteed is aan optische illusies in Eu-ropa, en experimenteert met beroemde schilderijen, personen en landschappen, zodat u de meest bizarre foto´s kunt maken.

Galerij van optische illusies

BARCELONA NIGHT CARD: Deze kaart is de beste manier om het nachtleven van Barcelona te ontdekken, omdat het vrij toegang geeft, en zonder in de rij te hoeven te staan, tot de beste nightclubs van Barcelona gedurende 2 tot 7 achtereenvolgende dagen. Met één en-kel toegangsbewijs kunt u binnen komen bij de meest populaire nachtclubs van Barcelona, zoals Aire, Arena Sala Classic, Arena Sala Madre, Bikini Barcelona, Boulevard Culture Club, Catwalk, City Hall Dance Club Concept, Club Costa Breve, Hyde Club, La Terrazza, Les Enfants, Luz de Gas, Macarena Music Club, Mirablau Barcelona, Moog, Oak Club Barcelona, Opium Barcelona, Otto Zutz Club, Pacha Barcelona, Pacha Sitges, The Bunker, Sala B, Sala Tango, Slow Club, Small’s Barcelona, Soho the Club, Sutton Club, Shôko Restaurant.

MONTSERRAT: Aan één middag heeft u genoeg tijd om de heilige berg Montserrat met alle vijf zintuigen te bezoeken. De essentie van het Benedictijnse klooster kunt u niet al-leen zien, horen en voelen, maar ook rui-ken en proeven. Montserrat is naast een bekend klooster tevens een beschermd natuurpark en een heiligdom voor de Catalaanse spiritualiteit en cultuur. De visite an sich duurt een uur lang.

Als u een activiteit wilt doen die niet in onze lijst staat, twijfel dan niet om het ons te laten weten bij de recep-tie: wij zullen waarschijnlijk goedkopere tickets voor u vinden en u hoeft niet in de rij te staan.

Camping Barcelona ondersteunt het programma UNICEF Bevriend Hotels in een project voor de bescherming van kinderen.

CATALÀ - ESPAÑOL - FRANÇAIS - ENGLISH - GERMAN - ITALIANO - DUTCH
Camping & bungalows BARCELONA Carretera N-II Km 650 - 08304 - Mataró, Barcelona, ESPAÑA
Tel: +34 937904720, E-mail: info@campingbarcelona.com